EY-Parthenon

Enthousiast en wil jij solliciteren bij EY-Parthenon? Meld je dan aan.
  1. Kantoorlocatie: Rotteram
  2. Aantal consultants: +/- 50 in Nederland, 6500+ professionals wereldwijd
  3. Aantal kantoren: 1 kantoor in Nederland, 40+ wereldwijd
  4. Landen: EY-Parthenon is gevestigd in 20+ landen
  5. Specialisme: In Nederland/België werken we vooral in Private Equity, Retail, FMCG, Logistiek & Transport en Travel & Leisure

Werken bij EY-Parthenon

Een carrière binnen EY-Parthenon is geënt op continue groei als consultant en persoon. Je start als Associate met het leren van het vak. Wij zien het vak van strategie consulting als een ambacht waarbij de ervaren Consultants de fijne kneepjes van het vak overdragen op hun jongere collega’s. Vanaf de eerste dag bij EY-Parthenon zit je zowel intern als bij de cliënt als volwaardig gesprekspartner aan tafel. Wanneer je het werk als Associate machtig bent word je Consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de teams en richting cliënt. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je (project) Manager en uiteindelijk wellicht Associate Partner of misschien zelfs Partner.

Het werk van een consultant is zeer afwisselend. Je werkt in teamverband aan uiteenlopende projecten in allerlei sectoren. Voor ieder project stellen we een apart team samen. Zo’n team bestaat typisch uit vijf of zes personen: twee partners, een manager, een consultant en één of twee associates. Zij moeten de klus klaren; met elkaar en met de cliënt. In ieder project heb je je eigen verantwoordelijkheden. Centraal staat altijd dat je een haalbare oplossing vindt voor een bedrijfseconomische uitdaging van de cliënt.

Wij werken zeer gericht aan de hand van hypotheses. Op allerlei manieren probeer je relevante, feitelijke informatie boven tafel te krijgen. Je praat met je team en met de cliënt, doet interviews, enquêtes en soms storechecks. Vervolgens analyseer je met je team de data om tot antwoorden te komen. Uiteindelijk presenteer je het advies aan de cliënt. In het algemeen zitten onze teams op locatie bij de cliënt. Zo werken we optimaal samen en komen we tot een werkelijk gedragen advies. Op vrijdag werken wij zoveel mogelijk op kantoor.

Wie zoeken wij?

In een nieuwe consultant zoeken wij talent, ambitie en gedrevenheid: academici met een stevige persoonlijkheid, die aantoonbaar numeriek analytisch sterk zijn en een gezonde business-sense hebben. We verwachten dat je een goede teamplayer bent en beschikt over een positief kritische houding en een no-nonsense mentaliteit. Wij hebben geen voorkeur voor specifieke studierichtingen. In de praktijk blijken (bedrijfs)economen, econometristen en technische studenten met een brede maatschappelijke interesse voor ons een belangrijke doelgroep.

Wij selecteren kandidaten op analytische vaardigheden en interessante nevenactiviteiten. Bovendien kijken we naar jouw motivatie voor EY- Parthenon. Een open sollicitatiebrief met CV en cijferlijsten van middelbare school en universiteit is de basis voor de eerste selectie.

De procedure bestaat uit twee rondes. De eerste ronde bestaat uit een numerieke vaardigheidstest, een interview met recruitment en twee case-interviews. In deze case-interviews word je getoetst op je probleemoplossend vermogen, structureren, kwantitatieve vaardigheden en conceptueel denkvermogen.
Bovendien vinden wij het belangrijk dat jij ons beter leert kennen en is er veel ruimte om vragen te stellen. Een eventuele tweede ronde bestaat uit drie interviews met steeds één partner.

Internationale mogelijkheden en training

EY- Parthenon beschikt over een wereldwijd netwerk van kantoren gevestigd in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Wij zijn ervan overtuigd dat het werken in een internationale omgeving bijdraagt aan de ontwikkeling van onze consultants. Er zijn verschillende manieren om deze internationale ervaring op te doen. Een deel van de projecten die wij voor onze Nederlandse cliënten doen, vindt plaats in het buitenland. Daarnaast kun je als Nederlandse consultant meewerken in een projectteam van één van onze buitenlandse vestigingen. Regelmatig werken er ook internationale collega’s mee op projecten in Nederland.

Tot slot bestaat de mogelijkheid om voor een periode van zes tot negen maanden op één van onze buitenlandse kantoren een ambassadorship te doen. Hierbij vestig je je daadwerkelijk in de plaats van ons buitenlandse kantoor en zal je fulltime meedraaien op projecten daar. Wij proberen het maximale uit jou te halen en besteden veel aandacht aan jouw ontwikkeling. Deze ontwikkeling stimuleren wij door middel van opleidingen en tijdens de zogenoemde training on the job. Wij geloven erin dat je van elke ervaring wijzer wordt en dat je veel leert van je collega’s en van de feedback die je tijdens projecten krijgt. Omdat onze projecten relatief kort zijn is jouw leercurve zeer steil. Jouw prestaties worden na ieder project met jou geëvalueerd en twee keer per jaar heb je een uitgebreide evaluatie met een partner. Iedere consultant heeft bovendien een buddy en een mentor.

Meerdere keren per jaar krijg je trainingen in binnen-en buitenland. Denk hierbij aan probleemstructureren, database-en spreadsheetanalyse, interviewtechnieken, corporate finance and valuation, project-management and leadership-skills. Het spectrum is -net als ons werk- zeer breed. Wij organiseren ieder jaar een internationale trainingsweek waarbij alle EY- Parthenon consultants van onze vestigingen wereldwijd naar één locatie reizen om diverse trainingen te volgen. Hiernaast bieden wij maatwerk trainingen afhankelijk van jouw specifieke ontwikkelbehoefte. Een gesponsorde MBA kan ook deel uitmaken van jouw loopbaan.

Jacco Slegers - Manager

Jacco Slegers studeerde Financial Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast zijn studie vervulde hij verschillende nevenactiviteiten bij meerdere verenigingen, waaronder een fulltime bestuursjaar bij AIESEC.

‘Een stage bij EY- Parthenon leek me de ideale mogelijkheid om te ontdekken of het werk als strategie consultant nou écht zo leuk was als het leek. Al snel werkte ik aan intensieve projecten die daadwerkelijk verschil maakte. Ik was verkocht: de waanzinnige sfeer op kantoor en gedreven collega’s maakte dat ik hier mijn carrière wilde starten.

Kenmerkend voor EY- Parthenon is dat je direct verantwoordelijkheid krijgt. Vanaf de eerste dag voelde ik dat ik meetelde en dat mijn werk ertoe deed. Ik werd direct op een commercieel due dilligence project gezet voor een grote fitness keten en kreeg de opdracht om de huidige prestaties en toekomstige mogelijkheden van individuele sportscholen in de keten te onderzoeken.

Er is geen dag hetzelfde in het leven van een strategy consultant en dat houdt het werk uitdagend en spannend. Desondanks gaat er geen week voorbij zonder analyses van grote brokken data, team-meetings met de partner die het project managet en roerende discussies met teamgenoten over hoe we de complexe vraagstukken gaan oplossen. Gelukkig wordt dit vaak afgesloten met een welverdiende vrijdagmiddagborrel!’

Event

BCG Business Course – Unlock Your Potential! – Virtual Event

Description Our next Business Course takes place on 9 to 14 May 2021. Taking part,…
Event

STAR Consultancy Castle 2021 (online)

STAR Consultancy Castle 2021 (online) Ben jij ambitieus, analytisch sterk, sociaal vaardig en bevind jij…
Tips

Vacature: Bestuurslid gezocht

BESTUURSLID GEZOCHT: Consultancy Mentor  Begin 2020 zijn Arthur (masterstudent) en ik (Matthijs, oud-Roland Berger consultant)…
Interview

Interview – EY-Parthenon

Hallo Dennis, bedankt dat je ons een kijkje binnen Parthenon wilt geven. Hoe lang werkt…