Hallo Noëlle Lageweg, bedankt dat je ons een kijkje binnen Parthenon wilt geven. Hoe lang werkt je hier al en wat voor projecten heb je aan gewerkt?

Ik ben pas sinds 1 maand werkzaam bij EY-Parthenon, maar zelfs in deze korte tijd heb ik al één project mogen afronden. Doordat ik vanaf dag 1 op een project werd gezet, was ik meteen al vanaf de start onderdeel van het team en het bedrijf. Door deze vliegende start heb ik al enorm veel kunnen leren.

Hoe ging verliep jouw sollicitatieproces?

Het sollicitatieproces bij EY-Parthenon verliep in twee rondes. In de allereerste ronde voerde ik een aantal gesprekken met consultants en de recruiter, waar dieper ingegaan werd op mijn persoonlijkheid en motivatie. Daarnaast werd ik gevraagd twee cases op te lossen en een rekentest te maken. In de laatste ronde voerde ik verschillende gesprekken met partners waarbij ik opnieuw een korte case oploste en er gekeken werd naar persoonlijke fit.

Waarom heb je voor Parthenon gekozen destijds?

Ik heb voor EY-Parthenon gekozen omdat er meteen vanaf moment één een goede klik was. Tijdens mijn sollicitatiegesprekken voelde het meteen al ontzettend vertrouwd en had ik een goede klik met mijn interviewers. Omdat het kantoor zo klein is kent iedereen elkaar goed en wordt er veel persoonlijke interesse getoond. Het principe “work hard, play hard” is echt iets wat in dit kantoor op gaat.

Wat bevalt je het meest en waar moest je erg aan wennen in het werk?

Het allerbeste aan het werk en aan het kantoor vind ik de openheid en behulpzaamheid van collega’s. Iedereen staat altijd direct voor je klaar als je een vraag hebt en doet zijn best om je zo goed mogelijk te helpen. Dit geeft mij de kans om als starter snel stappen te maken. Waar ik erg aan moest wennen was het werktempo. Dat ligt hier toch wel een stuk hoger dan tijdens je studie.

Parthenon is onderdeel van EY, maar heeft een heel ander profiel. Wat is precies het verschil tussen EY en Parthenon?

Het verschil tussen EY en Parthenon zit hem met name in de aart van projecten. Parthenon is een strategie kantoor wat inhoudt dat er gekeken wordt naar bedrijfsproblemen op een hoger level dan bij EY. Waar het advies van EY ook veel meer op de implementatie en het proces gefocust is, heeft die van Parthenon meer betrekking op het traject daarvoor.

Welke andere consultancy kantoren is Parthenon het best mee te vergelijken?

Doordat Parthenon een strategie kantoor is, is het werk goed te vergelijken met dat van kantoren als BCG, McKinsey en Bain.

Ieder kantoor zegt dat hun cultuur geweldig is, maar uiteindelijk zijn er ook veel overeenkomsten. Hoe zou je jullie cultuur omschrijven? Kan je een aantal voorbeelden geven?

Ik zou de cultuur bij EY-Parthenon willen vergelijken met een familie cultuur. Iedereen is ontzettend betrokken bij elkaar en staat ten alle tijden klaar om een ander te helpen. Als starter werd ik ook meteen volledig opgenomen in de groep en betrokken bij alle sociale evenementen op kantoor. Er is ook totaal geen spraken van een hiërarchische sfeer. Naast dat de partners gewoon gezellig mee borrelen op de vrijdagmiddag kennen ze iedereen van naam en kun je altijd bij ze binnen stappen met vragen.

Toen jij solliciteerde bestond Consultancy Mentor helaas nog niet. Van wie heb jij destijds hulp gehad?

Er bestaan een aantal Facebook groepen waarvan veel mensen lid zijn die op dit moment aan het solliciteren zijn. Daarmee heb ik veel overlegd en cases geoefend. Daarnaast kun je bij de meeste kantoren ook oefencases aanvragen met consultants. Dat is ook zeker een aanrader!

Welke tips zou je een student willen meegeven voordat hij/zij bij EY Parthenon solliciteert? 

Ga low-key een koffietje drinken met één of meerdere consultants op kantoor! Daarmee merk je meteen of er een klik is en krijg je meteen een goed beeld van hoe er het in het dagelijks leven aan toe gaat bij EY-Parthenon.

Gratis aanmelden?

Wij helpen studenten geheel gratis. Aanmelden kan binnen 30 seconden.

Aanmelden
Event

BCG Business Course – Unlock Your Potential! – Virtual Event

Description Our next Business Course takes place on 9 to 14 May 2021. Taking part,…
Event

STAR Consultancy Castle 2021 (online)

STAR Consultancy Castle 2021 (online) Ben jij ambitieus, analytisch sterk, sociaal vaardig en bevind jij…
Tips

Vacature: Bestuurslid gezocht

BESTUURSLID GEZOCHT: Consultancy Mentor  Begin 2020 zijn Arthur (masterstudent) en ik (Matthijs, oud-Roland Berger consultant)…