Ex-strategy consultants die de nieuwe generatie helpen

Matthijs, oud-consultant Roland Berger

“Ik ben Matthijs, oprichter van Consultancy Mentor en oud strategie consultant bij Roland Berger Strategy Consultants. Tijdens mijn afstuderen heb ik c. 20 (case) interview gesprekken gevoerd, waarvan 18 met positief resultaat en meerdere offers ontvangen. Ik neem zelf ook case interviews af in mijn huidige baan en snap dus ook hoe het is om als interviewer een kandidaat te beoordelen. Ik help vaak (vrienden van) vrienden met hun oriëntatie en sollicitatie voorbereiding en geef soms sollicitatietrainingen aan studenten. Erg leuk om te doen maar er ging zo veel tijd in zitten dat ik besloten heb om mijn kennis via deze website beschikbaar te stellen voor een grotere groep.

Naast mezelf, werken er meerdere (ex) strategie consultants mee van McKinsey, BCG, Bain, Strategy& en enkele andere kantoren die hun kennis delen.”

Hoe wij kandidaten helpen

Via Consultancy Mentor maken wij onze kennis van consultancy online voor iedereen beschikbaar. Daarnaast kan je Matthijs altijd e-mailen met je vragen. Deze beantwoorden we eerst één-op-één en als een vraag vaak terugkomt schrijven we er een artikel over op Consultancy Mentor.

We onderhouden nauw contact met de belangrijkste strategie consultancy kantoren zodat we weten wat er speelt en naar wat voor kandidaten ze op zoek zijn. Als je het hele stappenplan doorloopt en een sterk cv hebt waarvan wij weten dat het goed past bij een strategie consultancy kantoor, dan kunnen we je er persoonlijk introduceren.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil jij weten wat wij voor je kunnen betekenen? Meld je aan