Hallo Dennis, bedankt dat je ons een kijkje binnen Parthenon wilt geven. Hoe lang werk je hier al en aan wat voor projecten heb je gewerkt?

Goeiedag! Leuk om een beeld te kunnen geven van het leven bij Parthenon. Ik ben in december 2020 gestart, en heb meegewerkt aan research naar de beveiligingssector, en naar een lingeriemerk! Ik vond het heel prettig om meteen in het diepe gegooid te worden, en de enorme breedte van de onderwerpen bij Parthenon direct te ervaren.

Hoe verliep jouw sollicitatieproces?

Mijn sollicitatieproces verliep vanwege de situatie rondom COVID ietwat chaotisch. Zoals vrij gebruikelijk binnen de consultancy branche bestaat de procedure na het opsturen van je CV uit twee dagen. In dit geval bestond de eerste dag uit een interview, 2 cases (waaronder een geschreven case) en een numerieke test, en de tweede dag uit drie interviews met partners. Omdat het zo belangrijk is dat er een goeie persoonlijke klik is vonden deze beide dagen met zoveel mogelijk maatregelen toch nog fysiek plaats.

Waarom heb je voor Parthenon gekozen destijds?

Voor mij waren er drie positieve punten aan Parthenon op dat moment. Ten eerste vond ik de korte duur van de meeste projecten daar erg fijn, omdat je dan heel snel een enorme hoeveelheid situaties tegenkomt. Het tweede punt is dat Parthenon ongelooflijk sterk is op het gebied van Private Equity, waar ik een persoonlijke interesse in heb. Bij Parthenon is het gebruikelijk om strategie en PE projecten door elkaar heen te doen, in tegenstelling tot bij sommige concullega’s, waar PE een aparte afdeling heeft. Als laatste vond ik de ligging van het kantoor erg prettig, omdat ik zo in de buurt van mijn sociale leven kon blijven wonen

Wat bevalt je het meest en waar moest je erg aan wennen in het werk?

De toegankelijkheid van mijn (evt. meer senior) collega’s bevalt me enorm. Iedere collega die ik heb gesproken heb ik praktisch direct een sociale klik mee, waardoor het ontzettend gemakkelijk is informatie te vragen over alles in het proces van een analyse of andere facetten van het werk. Dat helpt ook weer met leren over waar ik erg aan moet wennen, namelijk het op visueel prettige wijze presenteren van informatie. Daar heb ik eerder in mijn leven nog niet heel veel aandacht aan hoeven besteden.

Parthenon is onderdeel van EY, maar heeft een heel ander profiel. Wat is precies het verschil tussen EY en Parthenon?

Parthenon is een tak van EY die zich focust op strategie consulting, en bepaalde synergiën haalt uit de, voor ons kantoor, vrij recente fusie. Dit biedt ons de mogelijkheid om ons te concentreren op de pure strategie vraagstukken als ‘moet dit bedrijf uitbreiden naar Duitsland’ en vervolgens de implementatie overlaten aan onze collega’s.

Welke andere consultancy kantoren is Parthenon het best mee te vergelijken?

Het is natuurlijk lastig om te vergelijken met andere bedrijven, omdat je niet makkelijk in iemands keuken mee kunt kijken, en consulting zo’n breed begrip is. Het niveau ligt hoog van de mensen, de inzet en het werk, we zijn een pure strategie consultant, en we zijn internationaal gigantisch. Dat maakt het iets makkelijker, en brengt me tot: ik vind Parthenon het best te scharen onder ‘top strategie kantoor’ samen met de bekende namen waar je daarmee aan denkt.

Ieder kantoor zegt dat hun cultuur geweldig is, maar uiteindelijk zijn er ook veel overeenkomsten. Hoe zou je jullie cultuur omschrijven? Kan je een aantal voorbeelden geven?

Dat klopt zeker, en ik denk dat dat komt door het type mens dat dit carrièrepad nastreeft. Wat ik heb gemerkt van mijn sollicitatieprocedure, mijn ervaringen bij Parthenon en verhalen van mijn vrienden die bij andere kantoren werken is dat de nuances per kantoor alleen ervaren kunnen worden. Ik zou iedereen aanraden om bij zoveel mogelijk kantoren koffie te gaan drinken om de sfeer te proeven, en de mensen te leren kennen. Stuur een berichtje naar recruitment@parthenon.ey.com of naar mij, en dan faciliteren we hier graag in!

Toen jij solliciteerde bestond Consultancy Mentor helaas nog niet. Van wie heb jij destijds hulp gehad?

Ik heb twee masters gedaan, en daardoor heeft mijn studietijd een redelijke lange tijd geduurd. Ik had de mazzel meerdere vrienden te hebben waarmee ik tijdens mijn studententijd veel ben omgegaan die al een aantal jaar werkzaam waren als consultant. Zij konden mij van adviezen voorzien en helpen met het voorbereiden van de sollicitaties.

Welke tips zou je een student willen meegeven voordat hij/zij bij EY Parthenon solliciteert? 

Bereid je goed voor van tevoren op beide case interviews en persoonlijke motivatie, en zodra je dat gedaan hebt: ontspan, en wees jezelf. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat er een wederzijdse klik is. We gaan namelijk heel wat uren met elkaar spenderen óf zittend op een bureaustoel, óf leunend op een comfortabele bar met uitzicht over de Erasmusbrug.

Gratis aanmelden?

Wij helpen studenten geheel gratis. Aanmelden kan binnen 30 seconden.

Aanmelden
Informatief

Online assessments in strategy consultancy – McKinsey’s PSG

Assessments bij top strategy consultancy kantoren Sommige kantoren vragen je om een assessment te maken…
Informatief

Cases oefenen: Starter Pack

Cases oefenen: Waar begin je? Een case interview is onderdeel van je sollicitatie bij strategy…
Event

Q&A – Strategy&

Q&A - Strategy& 19:00u - 20:00u (maximaal 25 plekken) Op 2 november organiseert Consultancy Mentor…